אופטימיזציה ברמת ה-Head 
Meta-Title - כותרת : לדעת מומחים רבים זהו האלמנט החשוב ביותר בתהליך אופטימיזציה. הכותרת צריכה להכיל את מילת המפתח, רצוי ביותר מוריאציה אחת. ככל שמילת המפתח קרובה יותר לתחילת הכותרת, ככה ערך הכותרת עבור הקידום גבוה יותר (דוגמה לכותרת שעברה אופטימיזציה היא: "סופגניות ריבה | סופגניות ריבה לחנוכה"). מעבר לחשיבותה של כותרת העמוד בתהליך קידום האתרים, חשוב לזכור כי הכותרת היא גם הדבר הבולט ביותר בעמוד תוצאות החיפוש ותוכנה יכול להשפיע, לחיוב ולשלילה, על החלטת הגולש להיכנס לאתר.

Canonical: פקודה יחסית חדשה ומאוד חשובה זו עוזרת לנו להתמודד עם בעיות של כפילות בתוכן האתר - בעיה שעולה לעתים קרובות בתהליך אופטימיזציה של מבנה/תוכן האתר. הבעיה היא שאתר יכול להכיל מספר גרסאות של עמודים מסוימים וכפילות זו יכולה ''לבלבל'' את הרובוטים, לגרום להצגת תוכן לא רצוי, להסיר עמודים חשובים מתוצאות החיפוש ועוד.

אופטימיזציה של כתובת URL 
שימוש במילות מפתח: חזרה על מילות המפתח בכתובת העמוד (כתובת URL) היא חלק מתהליך אופטימיזציה של מבנה האתר. כאן חשוב מאוד לא להגזים ולהימנע ממצב של אופטימיזציית יתר. כמו בכל שאר תהליכי אופטימיזציה האחרים, המטרה כאן היא לספק מידע איכותי וברור למנועי החיפוש.
 אם אתם מרגישים שהעמוד שלכם מדבר על יותר מנושא אחד, הפתרון המומלץ הוא לפצל אותו למספר עמודים (עמוד נפרד לכל נושא) ובדרך זו לשמור על אתר ממוקד וענייני.

מפרידי מילים: בכתובת דומיין, עדיף להשתמש במילים צמודות ולא מופרדות ע"י מקפים - loadseo.co.il ולא load-seo.co.il. כאשר מדובר על אופטימיזציה של שם עמוד, רצוי להשתמש במקפים, אך לא בקו תחתון. כך עדיף לנו "סופגניית-ריבה" ולא "סופגניית_ריבה" ובטח שלא "סופגנייתריבה" (לזה אין כלל משמעות).

אופטימיזציה ברמת ה-Body 
עוגן קישורים פנימיים: אופטימיזציה של טקסט עוגן בקישורים היא אחד הפרמטרים החשובים ביותר לקידום האתר. מנוע החיפוש רואה בקישור כמעין ''המלצה'' ובהקשר העוגן הוא נושא ההמלצה - המלצה שיכולה להיות כללית (עוגן של שם האתר) או ספציפית (עוגן עם ביטוי מסוים). כמובן, בכל הקשור לתהליך אופטימיזציה, ''המלצות'' ספציפיות מועילות הרבה יותר מכלליות. מסיבה זו חשוב להקפיד על אופטימיזציה מלאה של שמות העוגנים ולכוון אותם בצורה מדויקת ומתוכנתת לעמודים הרלוונטיים.

Alt: מנוע חיפוש אינו יודע לזהות/להבין את התמונות בעמוד. כדי לשנות את המצב אפשר לצרף תכונת Alt לתג התמונה . כשמה כן היא, תכונה זו מעניקה טקסט אלטרנטיבי ועוזרת לדפדפן להבין את התמונה שאותה הוא אינו מסוגל ''לראות''. לאורך הזמן, מנועי החיפוש החלו להשתמש בתכונה זו בתור תיאור התמונה ולתת משקל לתיאור זה בדומה לחזרות על מילות המפתח בעמוד. בנוסף (ואולי אף חשוב יותר) בתמונות שעליהן הוצב קישור, ה-Altהפך למעין טקסט עוגן וככזה החל לשחק תפקיד פעיל יותר בתהליך אופטימיזציה של מבנה האתר.
כחלק מפעולות אופטימיזציה בעמוד מומלץ מאד להשתמש בתמונות וזאת גם לאור היחס הגבוה יחסית שמעניקים מנועי החיפוש לתכונת ה-Alt וגם במטרה לשפר את חווית הגולש שמגיע לעמוד זה. במקביל, תג Alt גם יעזור לאתר להופיע בחיפוש התמונות (Google Image Search) ונוכחות שם יכולה להניב ביקורים נוספים באתר, לשפר את ביצועיו הן ברמת העסקית והן בכל הקשור לתהליכי אופטימיזציה בקידום האורגני.

אופטימיזציה של אדריכלות אתר 
מיקום הקישור: ככל שהקישור קרוב יותר לתחילת העמוד (ולתחילת הקוד), כך הוא נתפס כאיכותי וחשוב יותר. כחלק מתהליך אופטימיזציה דאגו להציב את הקישורים החשובים שלכם כמה שיותר גבוה ובאופן ברור ובולט לעין.

מיקום מילות המפתח: בדיוק כמו עם קישורים, כך גם הצבת מילות מפתח בתחילת העמוד מעניקה ערך רב יותר מאשר הצבתם בתחתיתו. בתהליך אופטימיזציה הדבר בא לידי ביטוי כאשר אנו משתמשים במילות המפתח בכותרת H1 שבתחילת העמוד, בתפריט הניווט העליון ובכותרת העליונה, אך גם בגוף הטקסט בעמוד עצמו, שם עדיף להטמיע יותר חזרות בפסקה הראשונה של הטקסט ולדלל את הופעת מילת המפתח בהמשך המאמר.

 

גוגל מחפשת את "הגולש הסביר"

בתחילת החודש (11/5/2010) אושר סופית פטנט שהוגש מטעם גוגל ביוני 2004. במרכז הפטנט עומד מודל "הגולש הסביר", מודל שנועד לשכלל את יחסה של גוגל לקישורים באתר.
כל מי שמתעניין בתחום קידום אתרים יודע עד כמה חשובים הקישורים החיצוניים להצלחת תהליך SEO באתר. איכותם של כל הקישורים הללו, ויכולתם לתרום לתהליך הקידום, התבססה עד כה בעיקר על מדד רלוונטיות, דירוג PR ועל מדד אמון (Trust) של העמוד/הדומיין המקשר.
מודל "הגולש הסביר" משנה ומרחיב על תפיסה זו ומציע סולם מדידה חדש שלוקח בחשבון גם את התייחסות הגולשים לקישור ומסתמך, בין היתר, על נתוני CTR - כמות יחסית של מספר הקלקות על הקישור.
בעקבות יישום המודל החדש יתכן ונראה ירידה בערכם של קישורים רבים שנתפסו עד כה כ'חזקים' אך זכו למעט מאוד תשומת לב מקהל הגולשים. מנגד, יתכן ונגלה כיצד קישורים 'חלשים' ופופולאריים הולכים ומתחזקים ואולי אפילו הופכים למרכיב מרכזי בדירוג האתר.
מודל ה"גולש הסביר" הוא עוד צעד שעושה גוגל בדרכה לשיפור איכותן של תוצאות החיפוש.
מטרתו של המודל היא, בין השאר, למזער את תופעת ה- Spamming הקיימת היום בתוצאות החיפוש, במקביל המודל נועד גם להגביל את 'מוכרי הקישורים' הפועלים כיום בשולי תעשיית SEO.